Jurgen Muysal

Wij werden benaderd door Jurgen Musyal. Hij vertelde dat hij eind jaren zestig, begin jaren zeventig van de vorige eeuw als aflosmachinist op de Johann (nu Alphecca) voer. In die tijd voer hij ook op de Kerstin, een andere sleepboot van Vereinigte Schlepp Redereien GmbH & Co KG in Hamburg.

Hij stuurde een tweetal foto’s waarop naast de Johann een aantal andere sleepboten op een scheepshelling liggen.

Direct aan bakboord van de Johann is dat de Therese (in 1907 gebouwd als de Wietze, in 2009 van de sloop gered en sindsdien afgemeerd in de voorhaven van Schiedam. Zie www.binnenvaart.eu/stoomsleepboot/28319-wietze.html).

Daar weer naast ligt de Kerstin (uit 1931, gesloopt in 2009).

Aan stuurboord van de Johann ligt een onbekende sleepboot van dezelfde rederij.

De foto’s zijn gemaakt in 1971.