Wereld Havendagen 2022

Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland viert dit jaar een jubileumeditie. Jong en oud maken kennis met de bedrijven en mensen die de Rotterdamse haven een veilige, slimme, duurzame en leefbare plek maken, waar voor iedereen een baan is en waar hard gewerkt wordt aan de toekomst.

Op het programma van de Wereldhavendagen 2022 staan talloze activiteiten waarbij jong en oud kunnen ontdekken wat er zich anno 2022 in de haven afspeelt. Aan de kades rond de Erasmusbrug zijn indrukwekkende schepen te bezoeken, zoals die van baggeraar Van Oord. De Koninklijke Marine is traditiegetrouw te vinden op de Parkkade, met onder andere het mariniersdorp en het indrukwekkende amfibisch transportschip Zr.Ms. Rotterdam. Ook geven de paratroopers diverse spectaculaire demonstraties en tonen de commando’s hun skills.

Met het excursieprogramma naar diverse havenbedrijven kunnen bezoekers ook weer een kijkje achter de schermen krijgen. Op het water genieten ze van verschillende vaartochten. Daarnaast zijn er diverse nieuwe excursies, zoals een bezoek aan de bijna afgebouwde Blankenburgverbinding. Inside Rotterdam, Rotterdam Tours en BoTu bieden opties voor degenen die liever wandelend of fietsend de groene kant van de haven ontdekken.

Uiteraard ontbreekt ook de avondshow niet, met optredens van diverse artiesten, botenshows, special effects en uiteraard het traditionele vuurwerk.

De Alphecca verzorgt op de drie dagen vaartochten van telkens 1 uur en stelt haar gasten zo in staat de drukte rond de Havendagen, en alle bijzondere schepen en activiteiten, ook eens vanaf het water mee te maken. Daarnaast doet de Alphecca mee aan de botenparade op zaterdag avond. Dan ligt ze ook op de eerste rij tijdens de optredens en de vuurwerkshow.

De vaartochten zijn te boeken via de website van de Wereld Havendagen: Vaar mee op zeesleper ‘Alphecca’ – Wereldhavendagen. Voor de zaterdag avond zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Boekingen voor de zaterdag avond gaan direct via ons. Neem daarom contact met ons op indien u daarvoor nog in aanmerking wilt komen.