Het nieuwe logo

Toen we afgelopen zomer op de werf de hele schoorsteen tot op het kale staal lieten hydrojetten kwam de volgende vraag op: zullen we het oude schoorsteenontwerp met het sterrenbeeld-logo er weer klakkeloos op schilderen? Of is het tijd voor iets nieuws? Iets frissers dat ook van grote afstand meteen herkend wordt. Een nieuw logo dat we ook op de website en op de shirts van de bemanning zouden kunnen gebruiken. We besloten tot een radicaal nieuw ontwerp, waarin wel het feit dat de Alphecca een dubbelster is uit de Noorderkroon, gehandhaafd zou worden. Traditioneel wordt op de schoorsteen altijd de initiaal van de rederij weergegeven. In ons geval dus de A van de stichting tot behoud van de motorsleepboot Alphecca. Bestudering van allerlei andere oude schoorsteenontwerpen leidde vervolgens tot de keuze om twee kleurstroken horizontaal op te nemen, zwart (traditioneel) en fel oranje (lekker herkenbaar). De twee Alphecca sterren liggen eigenlijk precies achter elkaar en zijn voor de mens niet als duo waarneembaar, maar feitelijk als een heel felle ster. De dubbelster werd daarom een ster met twee lange ‘benen’.