Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2024 Memorial Regatta Rotterdam

mei 11 @ 12:00 - 17:00

Ter herdenking van het bombardement op Rotterdam organiseren (oud-)mariniers die lid zijn van de roeisloepvereniging Dutch Marines Rowing Challenge (DMRC) samen met de Stichting Rotterdam en de Mariniers, de Van Ghent Kazerne van het Korps Mariniers, het Mariniersmuseum en de gemeente Rotterdam een wedstrijd voor roeisloepen over verschillende afstanden; de ‘14th of May Memorial Regatta Rotterdam’.

De 14th of May Memorial Regatta Rotterdam is met de herdenking voorafgaand aan de roeiwedstrijd, voor de deelnemers, voor de organisatie en voor de toeschouwers een moment van reflectie en bezinning. Van stilstaan bij en herdenken van hen die ons zijn ontvallen. Van letterlijk en figuurlijk ‘stilstaan en stil zijn’ ná het Signaal Taptoe met alle ‘riemen op’ van de deelnemende sloepen.

Het evenement vindt plaats op 11 mei 2023 en de Alphecca draagt hier voor het tweede jaar op een bescheiden wijze aan bij door te fungeren als ‘startschip’. De Alphecca zal positie nemen ter hoogte van het oude Tropicana op de Nieuwe Maas en daar zorgen voor de veilige start en oversteek van de deelnemende sloepen naar het Noordereiland.

Gegevens

Datum:
mei 11
Tijd:
12:00 - 17:00
https://dmrc.nl/events/aanmelden-14th-of-may-memorial-regatta/

Organisator

Dutch Marines Rowing Challenge

Locatie

Oude Haven Rotterdam

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *